Kroon Collectie

De Kroon Collectie bestaat uit 4 exclusieve vloeren, welke zijn vernoemd naar de 4 mooiste plekjes van onze streek: Dever, Teylingen, Eikenhorst en Leyduin.

Voor u exclusief geselecteerd, de Kroon Parket Huiscollectie. Deze vloeren zijn verkrijgbaar in 4 decoren en vernoemd naar de mooiste plekjes van onze streek: Dever, Teylingen, Eikenhorst en Leyduin.

Plank Basic Lijn

Dever en Teylingen vallen onder het Basic Line programma en zijn verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren. Alle vloeren zijn kant-en-klaar geolied. De vloer heeft een rustieke A / B-klasse. Een mooie breedte van 190 of 220 mm, de toplaag van deze vloer is 3 mm en heeft een totale dikte van 12 mm. De onderlaag is berken. Dit product draagt het 100% Pure Wood label.

100% PURE WOOD

De exclusieve vloeren uit de Kroon Collectie zijn van Hoogwaardige Europees Eiken en bestaan voor 100% uit echt hout. U bent dan ook verzekerd van een van een goede kwaliteit.

Als u kiest voor een product met het 100% Pure Wood label dan bent u verzekerd van een goede kwaliteit. Een houten vloer is niet alleen prettig qua sfeer, maar is ook een investering die het geld waard is. Met het juiste onderhoud kan een houten vloer een leven lang mee en is het een pré bij de verkoop van het betreffende pand. Met dit label kunnen wij garanderen dat de betreffende vloer niet voortkomt uit massaproductie, maar dat deze zorgvuldig behandeld en op diverse punten in het proces gecontroleerd is. Onze exclusieve houten vloeren zijn dan ook een kwaliteitsproduct.

“Onze exclusieve houten vloeren vormen voor ieder interieur een levendige, tijdloze en sfeervolle basis.”

Hout is een grondstof die al sinds jaar en dag een belangrijke schakel vormt in ons bestaan. Wij gebruiken het om mee te bouwen, te communiceren, te reizen, als brandstof, ter decoratie en allerlei andere toepassingen.

Onze exclusieve houten vloeren vormen voor ieder interieur een levendige, tijdloze en sfeervolle basis. Het is een warm materiaal dat sterk en makkelijk te onderhouden is. Het is beschikbaar in vrijwel alle soorten en maten, en is te verkrijgen in vrijwel elke gewenste kleur. Daarnaast kan het hout op diverse manieren bewerkt worden, zodat deze een unieke uitstraling krijgt.

DEVER

Dever is vernoemd naar het historisch monument ‘t Huys Dever in Lisse. Deze vloer is net als Eikenhorst en Teylingen in stroken verkrijgbaar. Als u op zoek bent naar een prachtige eiken vloer dan past de vloer perfect bij u. Door de knoesten die er in zitten is deze vloer heel natuurlijk en past bij ieder interieur.

DEVER

Legpatroon: Stroken zwevend gelegd
Afmeting: 12 mm dik (waarvan een toplaag van 3 mm) en 19 cm breed
Sortering: Rustiek A/B knoest max 5-6 cm en geen spint
Uitvoering: Basic Line met velling
Afwerking: Kleurolie, keuze uit 5 kleuren (kleurvoorbeeld Denali) Ceram, Rossing, Naturio en Quinta

EIKENHORST

Eikenhorst is vernoemd naar het voormalige huis van Koning Willem Alexander in Wassenaar. Eikenhorst heeft een afmeting van 22 cm breed.

EIKENHORST

Legpatroon: Stroken zwevend gelegd
Afmeting: 12 mm dik (waarvan toplaag 3 mm) en 22 cm breed
Sortering: Rustiek A/B knoest max 5-6 cm en geen spint
Uitvoering: Basic Line met velling
Afwerking: Kleurolie, keuze uit 5 kleuren (kleurvoorbeeld Rossing) Ceram, Denali, Naturio en Quinta

TEYLINGEN

Teylingen is vernoemd naar de ruine van Teylingen in Voorhout en aan de grens van de kern van Sassenheim. Deze vloer heeft een woodlook behandeling waardoor de vloer een onbehandelde uitstraling heeft.

TEYLINGEN

Legpatroon: Stroken zwevend gelegd
Afmeting: 12 mm dik (waarvan toplaag 3 mm) en 22 cm breed
Sortering: Rustiek A/B knoest max 5-6 cm en geen spint.
Uitvoering: Dual parket met velling
Afwerking: Kleurolie Woodlook

LEYDUIN

Leyduin is vernoemd naar de prachtige buitenplaats Leyduin in Vogelenzang. Leyduin is de enige visgraatvariant uit de Kroon Collectie. Wat deze vloer zo bijzonder maakt is dat de afmetingen van de visgraat in verschillende maten leverbaar zijn.

LEYDUIN

Legpatroon: Visgraat direct verlijmd
Afmetingen: 7 x 49 cm, 9 x 45 cm en 12 x 60 cm. 10 mm dik waarvan 4 mm toplaag
Sortering: Rustiek, knoest max 5-6 cm en geen spint
Uitvoering: Dual parket zonder velling
Afwerking: Kleurolie Denali

Vloerverwarming

‘Kan een houten vloer gelegd worden in combinatie met vloerverwarming?’. Regelmatig wordt de aanname gedaan dat dit niet kan, omdat hout werkt en een isolerende werking heeft. Het tegendeel is echter waar. Een houten vloer leent zich juist uitermate goed om gelegd te worden in combinatie met vloerverwarming.

Vrijwel alle producten die voorzien zijn van het 100% Pure Wood label zijn dan ook geschikt om te leggen met vloerverwarming. Echter is het leggen van een houten vloer op vloerverwarming vakwerk. Laat u dan ook ten alle tijden goed informeren en adviseren door een vakspecialist!

Milieubewuste keuze

Ziet u het 100% Pure Wood label, dan maakt u een milieubewuste keuze. Het gebruikte hout komt uit een goed beheerd bos. Daarnaast is een houten vloer van zichzelf al een milieubewuste keuze, omdat bij het produceren en verwerken van een houten vloer beduidend minder energie gebruikt wordt dan bij andere vloermaterialen. Tevens is hout op meerdere manieren te recyclen. Zo wordt tegenwoordig veel oud hout herwonnen en opnieuw gebruikt. Vervolgens kan ook dit hout weer gebruikt worden voor het opwekken van energie.

De voordelen van exclusieve houten vloeren

 1. Duurzaam
  Weinig slijtage bij intensief gebruik, waardoor deze een lange levensduur heeft. Daarnaast kan hout eenvoudig opnieuw bewerkt/gekleurd worden na een schuurbeurt.
 2. Vloerverwarming
  Een houten vloer leent zich uitermate goed om gelegd te worden in combinatie met vloerverwarming.
 3. Tijdloos
  Een tijdloos karakter in zowel klassieke, als een moderne inrichting. Door diverse houtsoorten, kleuren en legpatronen af te stemmen op vrijwel elk interieur.
 4. Sfeervol
  Warm materiaal met een authentieke en unieke uitstraling. Daarnaast zorgt het voor comfort, warmte en een gezond klimaat binnenshuis.
 5. Eenvoudig onderhoud
  Hout is eenvoudig schoon te maken en te onderhouden, mits de juiste producten gebruikt worden.
 6. Milieubewust
  Hout is een natuurlijk materiaal en is in het productieproces minder milieubelastend dan synthetisch materiaal.
martin zethof
martin zethof
Artikelen: 13

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *