PVC VLOEREN

RIGID

pvc rigid vloeren

Watervaste PVC vloeren met geintegreerde ondervloer en de look van een houten vloer

DRYBACK

Direct verlijmd op een geëgaliseerde dekvloer. De ideale keuze in combinatie met vloerverwarming

KURK

milieu vriendelijke vloeren

De stilste oplossing voor het plaatsen van een vloer in een appartement of op de eerste verdieping of op zolder.

CLICK

klick pvc

Zeer makkelijk zelf te plaatsen. Dankzij de gepatenteerde click verbinding past deze PVC vloer makkelijk in elkaar.

Fijn om op te lopen

afbeelding 02 Quick step

Stappen op een PVC-vloer is in alle opzichten een aangename ervaring. Hun naturelle dessins springen in het oog, ze voelen zacht en warm aan en hun akoestische prestaties zorgen ervoor dat er geen ongewenste geluiden van hakken, laarzen, schoenen of poten zijn.

Gaat lang mee

afbeelding 01 Quick step

Alle PVC-vloeren hebben een beschermende toplaag
waardoor ze
watervast, kras- en vlekkenbestendig zijn. Daardoor zal je vloer er altijd even perfect uitzien als toen je hem net plaatste

Ideaal voor renovaties

afbeelding 03 Quick step

Aan het renoveren? PVC-vloeren zijn zeer dun en eenvoudig te plaatsen (dankzij het gepatenteerde Uniclic Multifit-kliksysteem). En met onze Rigid PVC-vloeren is er nu een oplossing voor elk type ondervloer (geëgaliseerd, onregelmatig of heel onregelmatig).

Bent u op zoek naar een onderhoudsvriendelijke vloer, die bovendien geschikt is voor vloerverwarming, dan is een PVC vloer een prima keuze. Deze vloeren zijn op dit moment erg populair en dat is niet zonder reden. Deze kunststof vloeren zijn uitermate geschikt voor op vloerverwarming door zijn zeer lage weerstand. 

Daarnaast heeft PVC nog een aantal uitstekende eigenschappen; het geeft een hoog geluidcomfort, het heeft een zeer hoge krasvastheid, het voelt niet koud aan en is eenvoudig te onderhouden. 

Ook zijn PVC vloeren tegenwoordig niet van echt hout of steen meer te onderscheiden door moderne productie technieken.

foto naast tekst intro PVC algemeen 03
foto naast tekst intro PVC algemeen 01

Duurzaam, hygiënisch, onderhoudsarm en geluiddempend: niet voor niets wint de PVC vloer in rap tempo aan populariteit. En niet alleen bij bedrijven. Ook particulieren kiezen steeds vaker voor PVC vloeren.

De PVC vloer zijn gemaakt van een hard soort kunststof. Behalve dat een PVC vloer lang meegaat, weinig onderhoud vraagt, hygiënisch is en geluiddempend, is de keuze aan uitstralingen ook enorm. Verrassend mooie bedrukkingen zoals houtdessins in allerlei tinten, aluminium tranenplaat, zandsteen of graniet: er kan heel erg veel. Het assortiment dessins is de afgelopen jaren steeds groter en verfijnder geworden. De keuzevrijheid is enorm: bijna elke uitstraling is mogelijk.

De kwaliteit van de PVC vloer wordt volgens hetzelfde principe getest als die van laminaat. Aan de hand van deze test worden de vloeren in een gebruiksklasse ingedeeld. In het algemeen is te stellen dat Vinylvloeren en laminaatvloeren vergelijkbaar van kwaliteit zijn.

Naast de gelijkenissen zijn er ook belangrijke verschillen. Vinyl is veerkrachtiger dan het traditionele laminaat. Daardoor voelt het zachter en aangenamer aan. Bovendien produceren vinylvloeren minder geluid. Dat is een eigenschap die niet allen door de gebruiker maar ook door diens buren gewaardeerd wordt. Klik-Vinyl is zwaarder dan laminaat. Daardoor ligt de vloer stabieler.

foto naast tekst intro PVC algemeen 02
foto naast tekst intro PVC algemeen 04

‘Wel de lusten, niet de lasten.’ Is dit in grote lijnen uw motto? Dan is een PVC vloer ideaal! PVC vloeren bestaan uit stroken die strak tegen elkaar worden gelijmd op een vlakke, harde ondervloer. Dat maakt de vloer waterbestendig en eenvoudig te reinigen. Wel zo makkelijk.

Bovendien heeft uw vloer de uitstraling van een antieke of warme houten vloer of een dure granietvloer, zonder dat naaldhakken, gemorst citroensap of modderige huisdieren stress opleveren. En – niet onbelangrijk – een PVC vloer is perfect te combineren met vloerverwarming. Qua comfort geniet u dus ook maximaal.

PVC-vloeren zijn supersterk. Ze kunnen tegen een stootje. PVC-vloeren zijn daarom ideaal voor ruimtes die intensief belopen worden, zoals winkels of scholen. Maar ook thuis: je hoeft je geen zorgen te maken over slijtage.

PVC-vloeren combineren optimaal met vloerverwarming. PVC is namelijk een perfecte warmtegeleider. Handig met het oog op je energieverbruik, maar ook wat comfort betreft: de temperatuur in een ruimte met een PVC-vloer is heel constant en goed te reguleren.

PVC-vloeren hebben een geluiddempende werking: het wordt ook wel een stille vloer genoemd. Wel zo prettig voor de onderburen! Met PVC geniet je van een gladde vloer zonder de beruchte nadelen van tikkende hakken. 

PVC-vloeren bestaan in allerlei dessins: van natuurlijke houtnerf tot meer kleurrijke motieven. Er is altijd wel een kleur of tint die het beste bij jouw interieur past.

foto naast tekst intro PVC algemeen 05
foto naast tekst intro PVC algemeen 06

PVC-vloeren zijn opgebouwd uit drie lagen: de rug (ook wel backing genoemd), de bedrukte filmlaag (dit is het dessin) en een beschermende toplaag. Tijdens het productieproces worden deze drie lagen op elkaar geperst tot een robuuste en strakke vloer.

De rug – het onderste deel – is bepalend voor de kwaliteit van de complete PVC-vloer. Dit deel bestaat uit zuiver PVC en geeft de vloer zijn stabiliteit. Bij Kroon Parket selecteren we dan ook scherp op de rug: uiteindelijk moet elke vloer die wij leveren aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen.

De filmlaag bepaalt de uitstraling van de vloer. Het dessin wordt op speciale PVC-film gedrukt volgens de hotpressmethode; die zorgt ervoor dat de kleuren helder en levendig blijven.

De beschermende toplaag kan een dikte hebben van 0,3mm (voor een vloer thuis) tot 0,55mm (voor intensief belopen vloeren). De complete PVC-vloer heeft een dikte van 2mm tot 2,5mm. In de toplaag kan ook een structuur worden verwerkt – dat heet embossing. Met embossing boots je het dessin als het ware na: zie je knoesten, dan voel je ze ook. Bovenop deze toplaag komt nog een matte polyurethaan laag. Deze beschermende coating voorkomt dat de vloer gaat spiegelen of overmatig glanst.

Makkelijk in onderhoud: dat is nog vaak een onderschat voordeel. PVC-vloeren hebben genoeg aan regelmatig stofzuigen en af en toe dweilen – niet meer, niet minder. PVC kan goed tegen water – zo goed zelfs dat je ook in je badkamer veilig kunt kiezen voor een PVC-vloer.

PVC voelt warm en comfortabel aan: PVC is een zachter product dan laminaat of parket. Dat voelt fijn aan je blote voeten, en ook voor kinderen die op de vloer willen spelen is dat prettig.

Last but not least: PVC is duurzaam en milieuvriendelijk. De vloeren gaan lang mee (je profiteert van extra lange garantie) en in het productieproces worden geen schadelijke stoffen en weekmakers gebruikt. Ook wordt bij sommige merken gebruikgemaakt van gerecycled materiaal – dat scheelt in prijs én bestrijdt onnodige verspilling van grondstoffen.

foto naast tekst intro PVC algemeen 07