Vloerverwarming en houten vloeren

Kroon Parket is het adres, waar u terecht kunt voor allerlei soorten vloeren voor ieder budget. Onder het genot van een kopje koffie, maakt u kennis met onze zorgvuldig uitgezochte collectie. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit een mooie strakke laminaat vloer. De trend  op dit moment is de uiterst stille PVC vloer, ideaal voor vloerverwarming. Waar Kroon Parket bekend om staat is uiteraard de houten vloer, van strook tot traditioneel.
Elke vloer is mogelijk en dit maakt Kroon Parket Uniek in de Bollenstreek en de Haarlemmermeer.
U bent van harte welkom in een van onze vestigingen. 

cbw logo

VLOERVERWARMING EN HOUTEN VLOEREN

Kan een houten vloer gelegd worden in combinatie met vloerverwarming?’. Regelmatig wordt de aanname gedaan dat dit niet kan, omdat hout werkt en een isolerende werking heeft. Het tegendeel is echter waar. Een houten vloer leent zich juist uitermate goed om gelegd te worden in combinatie met vloerverwarming.

Vrijwel alle producten die voorzien zijn van het 100% Pure Wood label zijn dan ook geschikt om te leggen met vloerverwarming. Echter is het leggen van een houten vloer op vloerverwarming vakwerk. Laat u dan ook ten alle tijden goed informeren en adviseren door een vakspecialist!


Milieubewuste keuze

Ziet u het 100% Pure Wood label, dan maakt u een milieubewuste keuze. Het gebruikte hout komt uit een goed beheerd bos. Daarnaast is een houten vloer van zichzelf al een milieubewuste keuze, omdat bij het produceren en verwerken van een houten vloer beduidend minder energie gebruikt wordt dan bij andere vloermaterialen. Tevens is hout op meerdere manieren te recyclen. Zo wordt tegenwoordig veel oud hout herwonnen en opnieuw gebruikt. Vervolgens kan ook dit hout weer gebruikt worden voor het opwekken van energie.

DE VOORDELEN VAN HOUTEN VLOEREN

 1. Duurzaam
  Weinig slijtage bij intensief gebruik, waardoor deze een lange levensduur heeft. Daarnaast kan hout eenvoudig opnieuw bewerkt/gekleurd worden na een schuurbeurt.
 2. Vloerverwarming
  Een houten vloer leent zich uitermate goed om gelegd te worden in combinatie met vloerverwarming.
 3. Tijdloos
  Een tijdloos karakter in zowel klassieke, als een moderne inrichting. Door diverse houtsoorten, kleuren en legpatronen af te stemmen op vrijwel elk interieur.
 4. Sfeervol
  Warm materiaal met een authentieke en unieke uitstraling. Daarnaast zorgt het voor comfort, warmte en een gezond klimaat binnenshuis.
 5. Eenvoudig onderhoud
  Hout is eenvoudig schoon te maken en te onderhouden, mits de juiste producten gebruikt worden.
 6. Milieubewust
  Hout is een natuurlijk materiaal en is in het productieproces minder milieubelastend dan synthetisch materiaal.