Donkere of lichte vloer bij Kroon Parket

Kroon Parket is het adres, waar u terecht kunt voor allerlei soorten vloeren voor ieder budget. Onder het genot van een kopje koffie, maakt u kennis met onze zorgvuldig uitgezochte collectie. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit een mooie strakke laminaat vloer. De trend  op dit moment is de uiterst stille PVC vloer, ideaal voor vloerverwarming. Waar Kroon Parket bekend om staat is uiteraard de houten vloer, van strook tot traditioneel.
Elke vloer is mogelijk en dit maakt Kroon Parket Uniek in de Bollenstreek en de Haarlemmermeer.
U bent van harte welkom in een van onze vestigingen. 

cbw logo

Donkere of lichte vloer ?

Heeft u een nieuw huis gekocht of bent u toe een een nieuwe vloer? Hier in deze blog zullen wij u een aantal tips geven om de juiste keuze te maken over de kleur van de vloer.

Heeft u een nieuw huis gekocht of bent u toe aan een nieuwe vloer? Dan moet u niet alleen na denken over wat voor soort vloer u wilt, maar ook over de kleur van uw nieuwe vloer. Hier in deze blog zullen wij een aantal tips geven om de juiste keuze te maken.

 

Welke kleur past het beste bij uw interieur?

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat u uw hele interieurstijl omgooit zodat het bij uw nieuwe vloer past. Wij kunnen u gerust stellen dat vrijwel iedere kleur past bij uw inrichting. Er zijn echter wel een paar dingen waar u rekening mee kunt houden. Bijvoorbeeld heeft u veel houten meubels staan in de woning. Dan raden wij u aan om naar een vloer te kijken die een gelijksoortige kleur van dan die van uw meubels.

Het tegenovergestelde geldt juist voor meubels die van mahonie zijn of rode kleurtonen erin hebben verwerkt. Bij dit soort meubels is het goed om een kleur vloer te kiezen die tegen uw meubels afsteekt. Denk dan maar aan een hele lichte vloer of juist een hele donkere vloer.

Als u veel witte of zwarte meubels heeft dan speelt dat ook een belangrijke rol. Een houten vloer past vrijwel altijd bij witte meubels. Alleen raden wij uw aan om geen hele lichte vloer te nemen. Dan wordt het uw huis namelijk heel erg wit, tenzij u daar natuurlijk van houdt. Bij zwarte meubels geldt het precies andersom. Daar raden wij aan juist geen donkere vloer te nemen, maar zowel warm bruin als een lichte toon passen heel mooi.

Past een lichte of donkere vloer bij uw kamer?

Wij weten dat een lichte vloer uw kamer groter laat lijken. Daarom is het belangrijk als u een ruimte heeft met weinig natuurlijk licht een lichtere vloer te nemen, zodat het groter en luchtiger lijkt. Stel uw heeft een ruimte met veel ramen en veel natuurlijk licht. Dan kunt u heel goed een donkere vloer uitzoeken.

Hoe klein of groot uw kamer lijkt, hangt vooral af van de kleuren op de meur en vloeren. De muuroppervlakte is veel grote dan een vloeroppervlakte en dan heeft een gekleurde muur een grote invloed. Donkere muren kunnen erg mooi zijn in het interieur, maar laten de ruimte ook kleiner lijken. Wilt u juist graag een donkere vloer? Dan kunt u juist overwegen om uw muren een lichtere tint te geven.

Wat vindt u mooi?

Wij kunnen natuurlijk wel vertellen welk kleur vloer beter bij uw kamer en inrichting past. Maar het belangrijkste is dat u een vloer kiest die u zelf mooi vindt. Een goede houten vloer is immers een ‘aankoop voor het leven’ en gaat jaren mee. Daarom is het vooral belangrijk dat u een kleur vloer kiest waar u blij van wordt.

Heeft u nog vragen? Dan kunt u gerust langs komen in de showroom om uw vragen te beantwoorden. Of neem contact op om een afspraak te maken.