De Houten Vloeren van Kroon Parket

Kroon Parket is het adres, waar u terecht kunt voor allerlei soorten vloeren voor ieder budget. Onder het genot van een kopje koffie, maakt u kennis met onze zorgvuldig uitgezochte collectie. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit een mooie strakke laminaat vloer. De trend  op dit moment is de uiterst stille PVC vloer, ideaal voor vloerverwarming. Waar Kroon Parket bekend om staat is uiteraard de houten vloer, van strook tot traditioneel.
Elke vloer is mogelijk en dit maakt Kroon Parket Uniek in de Bollenstreek en de Haarlemmermeer.
U bent van harte welkom in een van onze vestigingen. 

cbw logo

Hout geeft een vloer karakter. Geen enkele houten vloer is hetzelfde – elke houten plank heeft zelfs zijn eigen tekening. Ook houtsoort, structuur, afwerking en de manier van leggen maken dat elke houten vloer anders is. Juist die eigenheid geeft hout zoveel charme. Met een houten vloer haalt u de natuur in huis – dat geeft aan elke ruimte een warme sfeer.

Kenmerkend voor hout is dat de vloer met de jaren steeds mooier wordt. Zelfs na tientallen jaren straalt de warmte er nog vanaf. Dat geldt zeker voor een vloer die volop gebruikt wordt, die hier en daar wat gebutst is en waaraan je kunt zien dat er geleefd is. Een vloer ontwikkelt als het ware zijn eigen karakter. 

Boomstam-print-Kroon-Kleur
sfeerbeeld cotap houten vloer visgraat geolied

Parket vloeren weerspiegelen jouw woonstijl

Fijn, glad, grof of robuust? Met een parket vloer kun je werkelijk alle kanten op! Maar dat is nog niet alles, want ook de mogelijkheden in kleur en afwering zijn eindeloos. Welke parket vloer je ook kiest, een parket vloer zorgt ervoor dat je interieur nooit saai wordt en je blijft verrassen.  Een parket vloer geeft veel warmte en sluit naadloos aan bij iedere woonstijl. Als je indruk wil maken, maakt je met een parket vloer een goede keuze.

Parket vloeren zijn nog altijd favoriet

Ondanks dat we steeds meer pvc en laminaat vloeren in de woonkamers zien terugkomen, is een parket vloer nog altijd razend populair. Een parket vloer kan niet tippen aan het onderhoudsgemak van een pvc vloer of laminaat, maar het karakter dat een parket vloer heeft is ongeëvenaard. Een leuk feitje van een parket vloer: je hoeft maar één keer een parket vloer aan te schaffen en kunt deze de rest van je leven de look & feel geven die op dat moment het beste aansluit bij jouw woonstijl. Door je parket vloer te schuren en opnieuw te oliën, geef je jouw parket vloer in een handomdraai een nieuwe uitstraling. Let er wel op dat Kroon Parket lamel parket vloeren heeft. Lamel parket is beter voor vloerverwarming en heeft een duurzaam karakter, maar kan niet eindeloos geschuurd worden

Kies bewust met een parket vloer

Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol bij alles wat we doen, zo ook bij het uitzoeken van een toekomstige vloer. Door te kiezen voor een parket vloer weet jij zeker dat jij je steentje bijdraagt aan een duurzamere wereld, voor nu en de toekomst. Een parket vloer is namelijk een natuurproduct en gemaakt van echt hout. Alle parket vloeren van Kroon Parket zijn voorzien van het FSC keurmerk. Dit houdt in dat onze vloeren uit een duurzaam bosgebied komen. Dit betekent dat wij voor iedere boom die gebruikt wordt voor het produceren van een parket vloer, ook weer een boom later terug plaatsen. Zo verkleinen we niet alleen onze eigen footprint, maar ook die van jou. Daarnaast is een parket vloer met scheuren, noesten en spint met recht de meest levendige en karakteristieke vloer die jij je maar kunt wensen.

Zo kies je de juiste parketvloer

Een parketvloer is misschien wel de meest nostalgische en natuurlijke vloer, maar kan ook zeker modern en strak zijn. Een heerlijke romantische look of een warme look, binnen de Kroon Parket collectie vind je altijd een passende parketvloer. Maar hoe kies je nou de perfecte parketvloer? Wij helpen je een handje! Om een weloverwogen keuze te kunnen maken tussen de verschillende parketvloeren, kun je gebruik maken van onze handige filters. Zo vind je gemakkelijk en snel de parketvloer die het beste aansluit bij jouw woonwensen.

sfeerfoto cotap visgraat blank geolied
sfeerfoto strook lamel wit geolied 22 cm breed

Parket en vloerverwarming, een goede combinatie

Vaak wordt gedacht dat parket en vloerverwarming niet samengaan, maar Kroon Parket vloeren bewijzen het tegendeel. Doordat de volledige Kroon Parketcollectie bestaat uit lamelparket, zijn onze vloeren juist uitermate geschikt voor vloerverwarming. De opbouw van lamellen zorgt ervoor dat het hout bij temperatuurschommelingen minder uitzet, dit in tegenstelling tot een volledig massieve houten vloer. De warmte baant zich door de lamellen gemakkelijk naar het oppervlak waardoor de ruimte snel opwarmt. Let er wel op dat er wellicht kleine naden en kieren kunnen ontstaan door de combinatie van temperatuurschommelingen en verschillen in luchtvochtigheid.

Wat is lamelparket?

We noemen parket ook wel lamelparket, omdat het is opgebouwd uit meerdere lagen die ook wel lamellen heten. De volledige Kroon Parket collectie bevat uitsluitend lamelparket. Waar de onderste lagen zijn opgebouwd uit Multiplex is de bovenste laag van massief eiken hout. Deze laag is tussen de 2 en de 5 millimeter. Dit heeft meerdere voordelen. Zo zet lamelparket minder snel uit waardoor je het ook zwevend kunt leggen. Zwevend leggen houdt in dat je de vloer, net als bij laminaat, op een ondervloer kunt plaatsen. Daarnaast is lamelparket sneller te leggen en beter geschikt voor vloerverwarming omdat de massieven houten toplaag dunner is dan een volledig massieve parketvloer. Zo kan de warmte sneller worden afgegeven.

Welke parketselectie kies jij

Een Kroon Parket vloer heb je in verschillende uitvoeringen. Als je op zoek bent naar een stoere, robuuste parket vloer is één van onze rustieke uitvoeringen een uitstekende keuze. Bij een rustieke parket vloer zijn er noesten en vlammende effecten aanwezig en zijn spint en kleurverschillen toegestaan. Dat geeft een natuurlijke, landelijke uitstraling. Bij een extra rustieke uitstraling zijn er naast grote noesten ook opgestopte scheuren aanwezig. Liever een wat minder uitgesproken vloer? Kies dan voor een parket vloer in een selecte uitvoering. Deze parket planken zijn geselecteerd op een rustige uitstraling waarbij noesten niet groter zijn dan 1,5 centimeter.

Kies je voor een gerookte of niet gerookte parket vloer?

Naast de verschillende uitvoeringen (zoals select, rustiek en extra rustiek) kun je ook kiezen voor een gerookte of niet gerookte parket vloer. Dit kan in een naturel of witte uitvoering. Bij een gerookte vloer lijkt het letterlijk alsof de vloer gerookt is, waardoor de natuurlijke structuur en uitstraling extra benadrukt worden. Zo worden oneffenheden en noesten op de parket vloer beter zichtbaar. Dat geeft een fantastische uitstraling. Dankzij het rookeffect ziet je vloer er daadwerkelijk anders uit dan een gewone witte of naturel houten vloer. Ervaar het zelf en kom langs bij Kroon Parket om de vele voorbeelden met eigen ogen te zien.

close up vloer strook 22 cm breed gerookt wit geolied
detail foto visgraat lamel eiken

Visgraat parket

Een visgraat vloer van pvc of laminaat is al prachtig, maar een karakteristieke visgraat parket vloer brengt het authentieke gevoel nog beter over. Net als bij een laminaat of pvc visgraat vloer worden de houten planken in een hoek van 90 graden gelegd in een doorlopend motief. Zo ontstaat er letterlijk een visgraat patroon. De schaduwen en kleurnuances in de parket planken geven extra warmte en klasse aan jouw interieur.

Het oliën van je parket vloer

Heb jij een parketvloer? Dan is het belangrijk om deze af en toe met olie te behandelen. Daarmee bescherm je de vloer tegen slijtage en vlekken en zal hij er niet droog of dof uit gaan zien. Zo behoudt je vloer zijn natuurlijk uitstraling. Hoe vaak je de vloer moet oliën is afhankelijk van het gebruik van de vloer. Wordt je houten vloer schraal of verkleurt hij door vocht? Dan kun je deze plekken ook plaatselijk voeden met onderhoudsolie.

Alle voordelen van parket op een rijtje

  • Parket heeft een tijdloos, karakteristieke, stijlvolle en natuurlijke uitstraling;
  • Parket is een volledig natuurproduct en daardoor erg duurzaam;
  • Een verlijmde parket vloer combineert uitstekend met vloerverwarming;
  • Een parketvloer past bij iedere woonstijl. Van klassiek en landelijk tot trendy;
  • Bij goed onderhoud gaat je parketvloer jarenlang mee;
  • Creëer eenheid met een parket traprenovatie.
Houten vloer systeemparket

Parket kopen, wij inspireren jou

Omdat je veel keuzes moet maken bij het uitzoeken van een parket vloer, kunnen wij ons voorstellen dat het erg lastig is om vanaf een staal te beslissen welke vloer bij jouw karakteristieke woonstijl past. Zo start je met het kiezen van de selectie, vervolgens kies je het patroon en de kleur van je parket vloer en ten slotte moet je een keuze maken tussen wel of niet roken en oliën. Wij vinden het belangrijk om jou te inspireren. In onze winkels in Sassenheim en Hillegom kun je vrijblijvend onder het genot van een kopje koffie of thee rustig onze ruime collectie hoogwaardige houten vloeren bekijken en kom je alles te weten over onze parket vloeren door het lezen van onze blogs en inspireren wij jou met de nieuwste vloeren en trends. 

Bezoek onze winkels in Sassenheim en Hillegom

Omdat er veel verschillende mogelijkheden zijn is het belangrijk om je goed te laten adviseren. Onze verkoopadviseurs helpen jou graag om samen met jou op zoek te gaan naar de parket vloer van jouw dromen. Jullie doorlopen samen alle stappen die om de hoek komen kijken bij het uitzoeken van een parket vloer. Daarnaast kun je bij Kroon Parket al onze vloeren op een groter formaat bekijken. Dus graag tot ziens.