VEELGESTELDE VRAGEN AAN KROON PARKET

Parket is gemaakt van hout, al dan niet uit lagen opgebouwd. Laminaat is een kunststof toplaag wat gelijmd zit op een plaatmateriaal. Bij laminaat wordt er vaak een patroon van hout toegepast maar er bestaan ook vele tegel / steen patronen.

Parket olie in het kort; gebruik een (droge) stofwisser of stofzuiger met borstelkop. Olie kan plaatselijk (bijvoorbeeld keuken) worden aangebracht zonder dat u verschil ziet met de rest. Gebruik bij vochtig afnemen zo weinig mogelijk water zodat de vloer het niet op kan nemen en zodat er niet veel olie wordt afgenomen. Vaker vochtig afnemen betekent vaker in de olie zetten. onderhoudsadvies olie

Parket lak in het kort; gebruik een (droge) stofwisser of stofzuiger met borstelkop. Gebruik bij vochtig afnemen zo weinig mogelijk water zodat de vloer het niet op kan nemen. Voor een langere levensduur kan de vloer voorzien worden van polish. Omdat dit een enigszins glimmende laag achterlaat moet de gehele vloer (per vertrek) worden gedaan. KroonParket-onderhoud_gelakte_vloeren

Laminaat in het kort; gebruik een (droge) stofwisser of stofzuiger met borstelkop. Gebruik bij vochtig afnemen zo weinig mogelijk water zodat de vloer het niet op kan nemen. KroonParket-onderhoud_van_laminaatvloeren

Ja, parket / laminaat kan op vloerverwarming

In het kort
Er wordt veel getwijfeld of houten vloeren, parket en laminaat wel op vloerverwarming kan. Het antwoord is eenvoudig; ja. De twijfel komt wellicht door de uitzonderingen. Er zijn nu eenmaal opties die je beter niet kunt doen, maar dit geldt ook voor vloeren die niet op vloerverwarming worden gelegd. Eigenlijk is een houten- of laminaatvloer op vloerverwarming zelfs beter dan met radiatoren ! Dit komt omdat er een zeer gelijkmatige, en relatieve lage verwarming is waardoor hout of laminaat bijna niet uitzet of krimpt. Dit in tegenstelling tot cv-leidingen van radiatoren waar de temperatuur veel afwisselender en hoger is en voor plaatselijke uitdroging van de vloer kan leiden.

Kroon Parket verkoopt geen vloeren welke niet verstandig zijn en verleent daarom volledige garantie voor vloeren op vloerverwarming. Ook kunt u terecht voor de vloerverwarming zelf, zodat zowel de verwarming als de houten- laminaatvloer door Kroon Parket geplaatst worden, onder volledige garantie.

Voor een parket of laminaatvloer is het altijd belangrijk dat de ondervloer droog is. Of dit nu nieuwbouw is of niet, het moet goed zijn. Bij nieuwbouw weten we zeker dat het droogproces nog aan de gang is en daarom wordt altijd vooraf het vocht gemeten. Net zolang tot dit op het niveau zit waarop het gelegd mag worden. Deze droogtijd kan worden bespoedigd door bijvoorbeeld bouwdrogers. Houdt u er dan wel rekening mee dat bijvoorbeeld een stucadoor daar niet altijd even blij mee is in verband met het te snel drogen van het stucwerk.

Een ander belangrijk punt zijn overgangen tussen parket- laminaatvloeren en stenen vloeren. Bij meting hebben we daar een paar tips voor zodat de overgangen gelijk zijn, wat een veel mooier eindresultaat oplevert. 

Tevens controleren we alle voor onze klanten specifieke punten bij de vloerinspectie. Voorbeelden daarvan zijn vlakheid, hoogte van deuren, stellen van de keuken, droogloopmatten, enz.

Ja, parket / laminaat kan in de keuken. Dit is vaak mooier omdat het dan doorloopt waardoor de woning ruimer lijkt. In de keuken dient parket met olie plaatselijk te worden bijgeolied. Parket met lak dient van polish te worden voorzien wat niet plaatselijk kan. Laminaat behoeft geen extra onderhoud in de keuken, het zal er wel iets eerder slijten.

De laatste tijd wordt er meer aandacht besteed aan de woning, maar niet alleen in de woning maar ook daarbuiten. Hierbij worden tuinen steeds vaker voorzien van onderhoudsarme voorzieningen, zoals stenen of houten terrassen. Om het geheel sfeervoller te maken is een houten vloer buiten zeer geschikt. Deze zijn er al sinds jaar en dag in lange delen beschikbaar, maar recent ook in patronen en wat nettere afwerkingen. Deze afwerkingen worden buitenparket genoemd; een houten vloer afwerking voor buitenshuis. Voor meer info kunt u ons bereiken via de mail of telefoon

De moeilijkste vraag van allemaal. Of toch niet ? Over smaak valt niet te twisten maar er zijn wel een paar richtlijnen / adviezen. Zo is er bij laminaat een verschil in levensduur waarneembaar tussen lichtere en donkerdere kleuren, laat u zich in de winkel hier over informeren! Bij parket zijn de grijzige vloeren erg vriendelijk voor het onderhoud; je ziet er vrij weinig op. Houdt u met kleuren altijd rekening dat een andere omstandigheid (winkel / uw woning) voor een gering verschil kan zorgen. Laat u zich daar in de winkel goed over informeren!

Net zoals bij welke kleur is dit behoorlijk persoonlijk. Toch hier ook een paar tips. ‘Groter maakt ruimer’. Dat wil zeggen dat een bredere plank een ruimer effect geeft. Overdrijf dit niet want anders eindigt u met “2 planken breed in de hal”. Verder zorgen lijnen voor een versterkend effect. Dat wil zeggen dat planken het effect geven dat iets langer is en een visgraat zowel de lengte als de breedte vergroten. Hiervoor dient het wel een grote visgraat te zijn en kunnen bijvoorbeeld biezen langs de muur het effect juist weer wegnemen. Kortom, laat u zich goed informeren over uw specifieke omstandigheden en uw wensen.

Dit is een zeer belangrijk onderwerp. De uitkomst hangt af van uw wensen en eisen van een vloer. Voorbeelden; het moet heel lang meegaan, u wil mogelijk over een paar jaar verbouwen, bent u trend gevoelig, zijn er onderburen, enz. Op voorhand is dus niet vast te stellen wat beter is, terwijl dit na het doornemen van uw wensen juist wel duidelijk gesteld kan worden. Heeft u hier vragen over, mail ons ! Met meer informatie van u, kunnen we een beter advies uitbrengen.

Niemand wil teveel betalen. Iedereen begrijpt ook dat een hogere kwaliteit meer kost dan een lagere kwaliteit. Het is aan u om te bepalen wat u over heeft voor een vloer, we hebben bij Kroon Parket gekozen voor het midden en hoge segment. Hierdoor kunnen we een parketvloer van 40 m² aanbieden van ruwweg € 3.000,- compleet gelegd. Het is ook mogelijk om dit voor een veelvoud te doen, alles afhankelijk van uw wensen. En natuurlijk altijd onder alle zekerheden die we u kunnen bieden; géén aanbetaling (ook niet 10 dagen van tevoren), CBW garantie. Klik https://www.cbw-erkend.nl/uploads/av2022-wonen-onlineversie.28e37a.pdf voor het downloaden van de CBW voorwaarden.

Wij vragen, ondanks waarborg door het CBW, géén aanbetaling. De materiaalkosten moeten worden betaald bij aflevering (80%) en de legkosten bij oplevering (20%). Zo loopt u nooit een risico!

Staat uw vraag hier niet tussen? Neem contact met ons op!