Origineel Chapel Parket

Kroon Parket is met recht de trotse dealer van Chapel Parket.
Origineel Chapel Parket vervaardigt de meest exclusieve in Nederland gemaakte hard houten vloeren. 
Het gehele productieproces heeft men bij Origineel Chapel Parket in eigen beheer.
Met het ruwe eikenhout worden alle houten vloerdelen met de hand afgewerkt tot een optimaal eindproduct.
Wij respecteren de natuurlijke variatie in het hout; iedere boom is uniek, en onze producten zijn dat ook.
Niet voor niets noemen wij onze houten vloeren ‘Unique by Nature’.

Houten vloeren passend bij ieder interieur

De houten vloeren van Origineel Chapel Parket zorgen voor een maximaal comfort en passen bij ieder interieur.
De houten parket vloeren zijn verkrijgbaar in vele kleuren en soorten afwerkingen.
Het zegel van Origineel Chapel is uw kwaliteitslabel voor de meest exclusieve, in Nederland gemaakte houten vloeren.
Het verhaal van Origineel Chapel Parket is dat het een onderscheidend natuurlijk product, op milieuvriendelijke wijze geproduceerd.
We gebruiken alleen het beste Europese eikenhout.
Het gehele productieproces van Origineel Chapel hebben we in eigen beheer, van ruw hout tot eindproduct. Elke plank wordt met de hand afgewerkt.
We gaan pas aan het werk als u uw order heeft geplaatst, dus uw vloer is voor u en voor u alleen.

Laat u inspireren door onze voorbeelden, bekijk ons assortiment of neem contact met ons op voor meer informatie.

In Between vloeren

De In between vloeren behoren tot de collectie, waarmee het allemaal begon, de Orginal Chapel Parket. Nog net zo populair als in het prille begin, want: tijdloos en schitterend. Thuis in elke omgeving. De vloerdelen in de Origineel Chapel Collectie hebben een uniek geschaafd oppervlak dat zorgt voor een warme, natuurlijke uitstraling.

De In Between vloeren zijn samengestelde vloerdelen van in totaal 15 mm dik. De samengestelde vloerdelen maken we door een aantal lagen hout te verlijmen tot één duurzaam onderdeel. Elk vloerdeel heeft een 4 mm dikke toplaag van massief eikenhout. deze toplaag is verlijmd op 11 mm berken multiplex. Het resultaat is een super stabiel en slijtvast vloerdeel met een totale dikte van 15 mm. 

Deze vloeren zijn verkrijgbaar in breedtes van 60 tot 285 mm. De lengte van de vloerdelen varieert tussen de 150 en 3000 mm. De vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming onder bepaalde voorwaarden. De vloer is verkrijgbaar in verschillende sorteringen van rustiek met veel noesten tot noestvrij. 

Met subtiel afgeschuinde kanten. Dat betekent dat de randen van iedere vloerplank rondom worden afgeschuind. daardoor ontstaan er tussen de vloerplanken een ondiepe, v-vormoge groef. Hiermee benadrukt u dat uw parketvloer uit afzonderlijke unieke planken bestaat en toont hij minder als een glad houten oppervlak.

Chapel is een merk van Houtindustrie Schijndel

Origineel Chapel Parket wordt gemaakt door Houtindustrie Schijndel, een vooraanstaand internationaal houtbewerkings- en vloerenbedrijf.
We hebben een rijke geschiedenis in de houtbewerkingsindustrie en dertig jaar ervaring met de productie van houten vloeren.
Omdat we van oorsprong houtbewerkers zijn, hebben we altijd geïnvesteerd in specialistische kennis en apparatuur.
Dat stelt ons in staat om het hout beter dan wie ook te schaven, waardoor onze vloeren tot de beste ter wereld behoren.

Orgineel chapel Basilica

Geef een modern interieur een klassieke twist, of sluit naadloos aan bij een bestaand klassiek interieur. Dat is de kracht van Basilica. Zonder V-groef sluiten de planken vrijwel naadloos op elkaar aan.

Dus de vloer ziet eruit alsof hij uit één stuk hout is gemaakt. Een vloer die je bijblijft; een klassieke schoonheid.

Vindt u het mooi als een parketvloer een authentieke uitstraling heeft ? Inclusief kleine putjes en oneffenheden ? Hoewel deze vloeren standaard niet verouderd zijn, kunnen ze zo bewerkt worden dat ze er doorleefd en vintage uitzien. In dit gepatenteerde proces worden er bewust willekeurige kleine oneffenheden op het hout aangebracht voor een doorleefd uiterlijk.

De vellingkanten van de vloerdelen worden met de hand nageschraapt.

Naast de in between collectie is de basilica vloer ook  massief leverbaar. Onder de naam kasteelvloer is deze vloer dan maar liefst 20 mm dik. Let op, een massieve vloer is niet geschikt in combinatie met  vloerverwarming

Gemaakt met respect voor het Milieu

Origineel Chapel Parket: Gemaakt met respect voor het milieu.

Bij Origineel Chapel Parket is alles erop gericht om hout optimaal te benutten. Dat betekent dat we de best mogelijke vloeren maken, in een productieproces dat de omgeving minimaal belast. Dat doen we als volgt.

• Wij gebruiken alleen hout uit verantwoord beheerde bossen, volgens de uitgangspunten van FSC en PEFC.
• We participeren in lokale zagerijen, zodat we het proces vanaf het allereerste begin controleren.
• Tussen de zagerij en de laatste inspectie van het eindproduct, hebben we iedere processtap in eigen beheer.
• Voor al onze sprekende kleuren gebruiken we natuurlijke kleurprocessen.
• Onze oliën zijn biologisch afbreekbaar.
• Alle houtresten gebruiken we om warmte en groene stroom te genereren voor onze droog-, olie- en afwerkingsprocessen, voor de verwarming van onze gebouwen, en om meer dan 3.000 huishoudens te voorzien van duurzame energie.

Origineel Chapel Cathedral

Laat u meevoeren naar het verleden met de Cathedral Collectie. Geïnspireerd op de grote kathedralen en kastelen van Europa geven deze houten vloerdelen het begrip ‘verouderde vloer’ een heel nieuwe lading.

De rijke, diepe kleur wordt geaccentueerd door de vlammende kleureffecten op opgeruwde plekken en met de hand geschaafde kanten. Elke plank vertelt zo zijn eigen verhaal. Een verhaal over geschiedenis – en over geschiedenis in wording.

Origineel Chapel Hermitage

Niet alles in het leven hoeft keurig netjes te zijn: buiten de lijntjes kleuren is ook weleens lekker. 

De zaagbewerking geeft deze vloerdelen een ongelijke structuur en ruw uitziende strepen. Die zorgen voor een ruige, robuuste uitstraling. 

Het resultaat: een bruisende woon- of werkomgeving die barst van energie, karakter en pure levenslust. 

Chapel kwaliteitslabel

Elke Origineel Chapel vloerplank is gemarkeerd met een unieke combinatie van productiecode, ordernummer en referentiecode. Samen met het zegel van Origineel Chapel zijn deze markeringen het bewijs dat u een authentiek Origineel Chapel product in handen heeft.

 

ORIGINEEL CHAPEL PARKET:CASSETTES & PATRONEN

De Basilica collectie van Origineel Chapel biedt u de keus uit 10 cassettes en 2 patronen, van een klassieke visgraat tot de mooi bewerkte Chateau cassette.

ORIGINEEL CHAPELSPECIALE PROJECTEN

MAATWERK VLOEREN VOOR WONINGEN, KANTOREN, WINKELS, RESTAURANTS EN MEER

Speciale projecten vragen vaak net een beetje extra van onze vloeren. Ze moeten bijvoorbeeld passen bij een nieuw ontworpen woning, de bedrijfskleuren van een kantoor, of het intensieve gebruik van een restaurant of winkel. Met onze uitgebreide keuze in kleuren, afwerkingen en patronen als basis, helpen we u met de ontwikkeling van een maatwerk vloer die het unieke karakter van de ruimte onderstreept. De vloeren van Origineel Chapel Parket zijn van nature uniek. Maar zelfs onze maatwerk vloeren hebben één ding gemeen: ze zijn geweldig mooi, geweldig om op te lopen en geweldig makkelijk te onderhouden