Nooit meer koude voeten bij Kroon Parket

Kroon Parket is het adres, waar u terecht kunt voor allerlei soorten vloeren voor ieder budget. Onder het genot van een kopje koffie, maakt u kennis met onze zorgvuldig uitgezochte collectie. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit een mooie strakke laminaat vloer. De trend  op dit moment is de uiterst stille PVC vloer, ideaal voor vloerverwarming. Waar Kroon Parket bekend om staat is uiteraard de houten vloer, van strook tot traditioneel.
Elke vloer is mogelijk en dit maakt Kroon Parket Uniek in de Bollenstreek en de Haarlemmermeer.
U bent van harte welkom in een van onze vestigingen. 

cbw logo

Heb je vloerverwarming en ben je op zoek naar een nieuwe vloer? De meeste parketsoorten gaan uitstekend samen met de meest voorkomende soorten vloerverwarming. Kroon Parket heeft verstand van parket op vloerverwarming & vloerkoeling. U herkent ons aan het vignet.

Hout is een natuurproduct. Dat maakt dat parketvloeren ook zo populair zijn. Geen enkel stukje hout is hetzelfde. Dus elke vloer is uniek!

VLOERVERWARMING

Een houten vloer en vloerverwarming is een goede combinatie! We hebben al veel vloeren voor vloerverwarmingssystemen bij onze klanten gelegd. Wat deze combinatie zo aantrekkelijk maakt, is dat het verwarmingsrendement hoger is dan bij andere soorten vloeren.

VLOERKOELING

Veel nieuwe gebouwen zijn nu voorzien van vloerverwarming in combinatie met vloerkoeling. Deze combinatie is ook geschikt voor een houten vloer. Vloerkoeling heeft het tegenovergestelde effect van vloerverwarming.

Toch zijn er enkele aspecten waar wel rekening mee gehouden moet worden, met betrekking tot vloerverwarming en vloerkoeling. Zoals het type verwarmingssysteem en het type parket. Hieronder leggen we je dit uit!

Waar vroeger vooral voor massieve vloeren werd gekozen met een hogere thermische weerstand, is er tegenwoordig vooral gekozen voor een eiken tweelaags product met een lagere thermische weerstand. Dit, in combinatie met direct lijmen, maakt een houten vloer geschikt om over vloerverwarming heen te leggen.

Een parketvloer die op de juiste manier is gelegd en onderhouden gaat een mensenleven lang mee. Ook op vloerverwarming. Het is wel heel belangrijk dat er rekening wordt gehouden met een aantal belangrijke aandachtspunten en richtlijnen.

  • Zorg dat de luchtvochtigheid in huis altijd tussen de 45 en 65% is
  • Kies een stabiele houtsoort. Dit zijn bijvoorbeeld Eiken, Bamboe, Padoek, Merbau, Afzelia, Teak, Panga Panga, Wenge, Kambala of Afrormosia.
  • Minder geschikt zijn Beuken en Jatoba.
  • De parketsoort (dikte, breedte, opbouw) moet geschikt zijn voor vloerverwarming. Stelregel: hoe dunner de plank, hoe rendabeler.
  • De parketvloer wordt vastverlijmd of bij sommige parketsoorten zwevend- wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden
  • De vloerverwarming heeft een maximale watertemperatuur van 45 graden ( de bovenzijde van het parket mag maximaal 26 graden worden) en een minimale watertemperatuur van 18 graden bij vloerkoeling.
  • Laat de vloerverwarming continu staan op 20-21 graden. Dit is niet alleen beter voor de vloer maar ook zuiniger en comfortabeler.
  • Hou rekening met het voorgeschreven opstookprotocol

 

Wij geven u graag persoonlijk advies, toegespitsts op uw woonsituatie. We laten u de ontelbare kleure, patronen en mogelijkheden zien en geven u de goede voorlichting en een doordacht advies over parket op vloerverwarming. U bent van harte welkom in een van onze winkels in Sassenheim of Hillegom.

Wilt u meer lezen over de mogelijkheden van parket en vloerverwarming? Click dan op onderstaande button

Tip: Wij adviseren om gebruik te maken van een Fidbox. Dit wordt tijdens het plaatsen van de vloer in een uitsparing onder een van de planken geplaatst. Dit apparaatje controleert continu de temperatuur en het vochtgehalte in de lucht. Mocht hier plotseling iets veranderen dan ontvangt u een waarschuwing via uw telefoon. Zo kunt u tijdig reageren en mogelijk problemen voorkomen.