De Bamboe Vloeren van Kroon Parket

Kroon Parket is het adres, waar u terecht kunt voor allerlei soorten vloeren voor ieder budget. Onder het genot van een kopje koffie, maakt u kennis met onze zorgvuldig uitgezochte collectie. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit een mooie strakke laminaat vloer. De trend  op dit moment is de uiterst stille PVC vloer, ideaal voor vloerverwarming. Waar Kroon Parket bekend om staat is uiteraard de houten vloer, van strook tot traditioneel.
Elke vloer is mogelijk en dit maakt Kroon Parket Uniek in de Bollenstreek en de Haarlemmermeer.
U bent van harte welkom in een van onze vestigingen. 

cbw logo

Bamboe vloeren

MOSO* BAMBOE VOORDELEN

DUURZAME, MOOIE
STABIELE EN STERKE VLOEREN

Moso logo
co2 neutraal

CO2 Neutraal

Officiële testen van de technische universiteit Delft hebben aangetoond dat alle massieve MOSO* Bamboe vloeren CO2 neutraal zijn over de gehele levenscyclus 

gezond

Gezond

MOSO* Bamboevloeren zijn anti-statisch en anti-allergisch en dragen hierdoor bij aan een gezond binnenklimaat. 

hard en duurzaam

Hard en Duurzaam

Dankzij een hardheid en dichtheid gelijkwaardig aan de beste hardhouten vloeren, zijn MOSO* bamboevloeren zeer geschikt voor toepassing in intensief gebruikte ruimtes.

30 jaar garantie

Gegarandeerde kwaliteit

MOSO* bamboevloeren zijn van de hoogste kwaliteit en worden geleverd met een garantie van 30 jaar.

Onuitputtelijke grondstof

Bamboe groeit snel. Ieder jaar ontstaan nieuwe stammen die na 4-5 jaar rijp zijn voor de oogst. Er vindt geen ontbossing plaats zoals bij houtkap. 

hoge stabiliteit

Hoge stabiliteit

Vanwege de speciale opbouw van samengestelde bamboestrips zijn MOSO* bamboevloeren zeer stabiel en vertonen daardoor weinig werking (krimp/ zwel)

Enorme keuze

MOSO* bamboe vloeren zijn beschikbaar in een grote variëteit aan afwerkingen, lijnenpatronen en kleuren om aan ieders wensen te kunnen voldoen.  

Natuurlijke schoonheid

Naast de ecologische voordelen bieden MOSO* bamboevloeren een unieke uitstraling in diverse patronen en kleuren 

Één van de grootste problemen der mensheid is de ongelimiteerde exploitatie van de natuurlijke hulpbronnen op aarde. Eén van die bronnen is het hardhout van met name de tropische houtsoorten.

Bamboe biedt een zinvol alternatief: geen boom, maar een “grassoort” dat verhout en razendsnel groeit. In het groeiseizoen behaalt de ‘power’plant 30 cm tot 50 cm per dag. Wereldwijd bestaan er meer dan 1300 bamboesoorten: de “reuzenbamboe” echter kan men alleen vinden in (sub-)tropische klimaatzones.

Het belangrijkste bamboereservoir bevindt zich in China. Hier groeit de Phyllostachys pubescens: een soort die reeds eeuwenlang benut wordt als voedselbron en als “alternatief hout” voor talloze ambachtelijke toepassingen. De Phyllostachys pubescens groeit in uitgestrekte oerbossen, maar ook op door boeren beheerde plantages. Op deze beheerde plantages kan jaarlijks ongeveer 30% van het aantal bamboestammen worden gekapt zonder dat het bosbestand in omvang gereduceerd wordt

bamboe stammen china
bamboo vloer strook geolied

De grondstof

Om de milieuvriendelijkheid van een product te bepalen is meestal niet zo eenvoudig. Voor bamboe is de milieubalans zonder twijfel positief.

De kap en groeiwijze zijn de belangrijkste milieu-argumenten. Elk jaar maakt de moederplant meerdere nieuwe stammen aan. Elk jaar kunnen in een volwassen plantage de 5 jaar oude stammen worden geoogst, zonder dat de omvang van het bos afneemt. De groeikracht van het bamboebos wordt zelfs versterkt door geregeld te kappen en te kleine stammen weg te halen. Deze werkwijze zorgt voor een nog grotere aanwas van nieuwe scheuten en betere kwaliteit in het volgende jaar. Een groot deel van het phyllostachys pubescensreservoir is door boeren beheerd plantageland. Op elke nieuwe stam merkt de boer zijn “eigendom” en noteert het jaar van opkomst.

Verwerking

Ook in de verdere productie van bamboegrondstof tot parket en plaatwerk kiest MOSO voor een milieuvriendelijke werkwijze. De benodigde energie in de fabriek wordt voor een groot deel geleverd door ovens, waarin zaagsel en houtafval worden verbrand. Voor de verlijming wordt uitsluitend gewerkt met Europese leveranciers om een gegarandeerde kwaliteit te bereiken. De door MOSO gebruikte lijmen voldoen ruimschoots aan de E1 norm.

Om de milieuvriendelijkheid van een product te bepalen is meestal niet zo eenvoudig. Voor bamboe is de milieubalans zonder twijfel positief.

De kap en groeiwijze zijn de belangrijkste milieu-argumenten. Elk jaar maakt de moederplant meerdere nieuwe stammen aan. Elk jaar kunnen in een volwassen plantage de 5 jaar oude stammen worden geoogst, zonder dat de omvang van het bos afneemt. De groeikracht van het bamboebos wordt zelfs versterkt door geregeld te kappen en te kleine stammen weg te halen. Deze werkwijze zorgt voor een nog grotere aanwas van nieuwe scheuten en betere kwaliteit in het volgende jaar. Een groot deel van het phyllostachys pubescensreservoir is door boeren beheerd plantageland. Op elke nieuwe stam merkt de boer zijn “eigendom” en noteert het jaar van opkomst

panda eet bamboe

Panda vriendelijk

De pandabeer leeft in het middengebergte in centraal China. De panda trekt al etend naar plaatsen waar de lagere bamboesoorten goed bereikbaar zijn. De Moso bamboe, Phyllostachys pubescens, heeft geen bladgroei op de eerste 5 meter van de stam en is daarom voor de panda geen voedselbron. Tevens gebruikt MOSO alleen bamboe afkomstig van, door boeren beheerde, plantages in de provincies Zhejiang, Fujian, Anhui en Jiangxi. Deze provincies zijn ver verwijderd van de panda-regio.