De Laminaat Vloeren van Kroon Parket

Kroon Parket is het adres, waar u terecht kunt voor allerlei soorten vloeren voor ieder budget. Onder het genot van een kopje koffie, maakt u kennis met onze zorgvuldig uitgezochte collectie. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit een mooie strakke laminaat vloer. De trend  op dit moment is de uiterst stille PVC vloer, ideaal voor vloerverwarming. Waar Kroon Parket bekend om staat is uiteraard de houten vloer, van strook tot traditioneel.
Elke vloer is mogelijk en dit maakt Kroon Parket Uniek in de Bollenstreek en de Haarlemmermeer.
U bent van harte welkom in een van onze vestigingen. 

cbw logo

Aboslute topmerken

Bij Kroon Parket staat kwaliteit hoog in het vaandel. Laminaat is verkrijgbaar in uiteenlopende prijsklassen. Echter, er bestaat een groot verschil in kwaliteit. Kroon Parket staat voor kwaliteitsvloeren. Wij willen niet concurreren met de onderkant van die markt en bieden u alleen hoogwaardige kwaliteit. Daarom vindt u bij ons een uitgebreid assortiment prachtige laminaatvloeren van hoogwaardige merken, waaronder Quick-Step, Meister, Douwes Dekker en Hoomline. Door uw keuze te laten vallen op één van onze topmerken bent u verzekerd van jarenlang hoogwaardig vloerplezier!

ONEINDIGE MOGELIJKHEDEN MET LAMINAAT

Combineer design met enorme slijtvastheid. Met laminaat hebt u ongekende mogelijkheden. Dit type vloer is gemakkelijk zelf te leggen en zeer onderhoudsarm. Laminaat is in al zijn vormen, dessins en uitvoeringen die heden ten dage op de markt zijn, niet meer weg te denken als een belangrijke vorm van vloerbedekking. 

 

Watervast laminaat? Maar natuurlijk!

Maak kennis met de nieuwste generatie laminaatvloeren… Vloeren die er niet alleen buitengewoon stijlvol en natuurlijk uitzien, maar ook tegen een stootje kunnen én bovendien 100% bestand zijn tegen vocht.

100% Waterbestendig

Vaarwel vochtproblemen. Kroon Parket heeft een serie laminaatvloeren, welke uitgerust zijn met een innovatieve, waterbestendige ‘HydroSeal’ coating tot in de groeven, zodat er geen water kan binnendringen. Schoonmaken was nog nooit zo makkelijk en veilig.

laminaat bij kroon parket

Laminaat is een vloer waarbij de bovenkant van kunststof is. Deze laag wordt geperst op een tussenlaag van HDF en een onderlaag (backing) van tegenlaminaat. Met de huidige klikverbindingen wordt het leggen vergemakkelijkt; het is eenvoudig zelf te plaatsen. De kunststof slijtlaag zorgt ervoor dat het laminaat zeer eenvoudig kan worden schoongehouden.

Laminaatvloeren zijn over het algemeen erg harde vloeren. Er zal niet snel een flinke deuk in komen. Mocht het toch gebeuren, dan is het met de huidige klikverbindingen relatief snel te vervangen. Laminaat heeft verder veel verschillende eigenschappen ten opzichte van parket. Zo zal een laminaatvloer niet of nauwelijks verkleuren, is er behalve schoonhouden geen onderhoud nodig en tevens is het een stuk goedkoper. Er moet wel rekening mee worden gehouden dat een laminaatvloer niet opnieuw geschuurd kan worden. 

Bij laminaat wordt er meestal gekozen voor een print welke op hout lijkt, maar er zijn ook andere dessins mogelijk zoals bijvoorbeeld plavuizen of marmer maar ook fantasie zoals afbeeldingen van speelgoed of een logo van een bedrijf.

Voordelen van laminaat:

 • makkelijk zelf te leggen
 • makkelijk te onderhouden
 • minder snel krassen en putten
 • kan met goed isolerende tussenlaag in appartementen gelegd worden
 • kant en klaar afgewerkt
 • hygiënisch, anti-allergisch
 • kortere legtijd
 • geen schuurstof en lak- of olielucht
 • goedkoop
 • verkleurt niet of nauwelijks
foto naast tekst intro laminaat algemeen 02
foto naast tekst intro laminaat algemeen 03

Nadelen van laminaat:

 • loopgeluid
 • niet schuurbaar
 • weinig milieuvriendelijk product
 • zwelruimte noodzakelijk
 • enige vering is mogelijk

Het belang van een goede ondervloer

Een van de bekende vooroordelen over laminaat is dat het contactgeluid (wat uw benedenburen horen) storend kan zijn. Maar het contactgeluid kan op eenvoudige wijze, met behulp van uiteenlopende soorten onderlagen worden gedempt, waardoor de laminaatvloer aan de zogenaamde 10 dB norm kan voldoen en u uw buren geen overlast bezorgt. Ook het loopgeluid in uw eigen ruimte kan door het gebruik van een juiste ondervloer enorm gedempt worden.

Maar ook met een schokdempende laag tussen het decorpapier en de harde toplaag wordt het loopgeluid met 50% gereduceerd. Zo is laminaat in al zijn vormen, dessins en uitvoeringen die heden ten dage op de markt zijn, niet meer weg te denken als een belangrijke vorm van vloerbedekking.

TIP VAN KROON PARKET

De nieuwe generatie ondervloeren. Deze ondervloer is uitermate geschikt in appartementen met een loopgeluidreductie van 30%. Uw buren zullen er blij mee zijn. Deze ondervloer is ook geschikt voor vloerverwarming.

Eigenschappen: 

 1. schoon
 2. stil
 3. stevig
 4. stabiel
 5. sterk
foto naast tekst intro laminaat algemeen 04