PVC Rigid.

Bent u op zoek naar een onderhoudsvriendelijke vloer, die bovendien geschikt is voor vloerverwarming, dan is een PVC vloer een prima keuze. Deze vloeren zijn op dit moment erg populair en dat is niet zonder reden. Deze kunststof vloeren zijn uitermate geschikt voor op vloerverwarming door zijn zeer lage weerstand. Daarnaast heeft PVC nog een aantal uitstekende eigenschappen; het geeft een hoog geluidcomfort, het heeft een zeer hoge krasvastheid, het voelt niet koud aan en is eenvoudig te onderhouden. Ook zijn PVC vloeren tegenwoordig niet van echt hout of steen meer te onderscheiden door moderne productie technieken.

Kroon Parket heeft een ruime keuze in PVC vloeren. Op dit moment is de PVC Rigid vloer een van onze parade paardjes. Deze vloer is net zo stevig als een laminaatplank doordat de ondervloer is geintegreerd in de plank.  Hierdoor is de vloer zeer makkelijk zwevend te leggen. Bovendien is het 100% watervast dus ideaal voor in de keuken en zelfs rond de douchecabine. De Rigid vloer kan in diverse patronen gelegd worden, (stroken, blokvorm en visgraat)

Ook populair is de PVC Rigid, de verlijmde PVC vloer. Deze is ongeveer 2 mm dik en kan strak tegen de muur gelegd worden, waardoor geen randafwerking (MDF plinten) nodig is.  Voorwaarde is wel, dat de dekvloer 100 % egaal is. Wellicht moet er vooraf geegaliseert worden. Elke oneffenheid is namelijk voelbaar. 

Ook de pvc op kurk is ideaal in appartementen op op de bovenverdiepingen. De vloer geeft geen geluidsoverlast voor de benedenburen dankzij de kurk onderlaag.   

 

 

tegel vloer
vloer geegaliseerd
pvc visgraat dryback

PVC vloeren zonder HDF drager kunnen alleen geplaatst worden op een geëgaliseerde ondervloer. 

Dit geldt ook voor de zogenaamde vol-PVC vloeren met klikverbinding. Hou hier rekening mee bij het vaststellen van het budget voor uw nieuwe vloer.

U heeft al een volverlijmde PVC vloer vanaf € 69,95.

Hierin zitten de kosten van het egaliseren van uw vloer (max. 2 mm.) en de legkosten.

De kwaliteit van de Vinylvloer wordt volgens hetzelfde principe getest als die van laminaat. Aan de hand van deze test worden de vloeren in een gebruiksklasse ingedeeld. In het algemeen is te stellen dat Vinylvloeren en laminaatvloeren vergelijkbaar van kwaliteit zijn.

Naast de gelijkenissen zijn er ook belangrijke verschillen. Vinyl is veerkrachtiger dan het traditionele laminaat. Daardoor voelt het zachter en aangenamer aan. Bovendien produceren vinylvloeren minder geluid. Dat is een eigenschap die niet allen door de gebruiker maar ook door diens buren gewaardeerd wordt. Klik-Vinyl is zwaarder dan laminaat. Daardoor ligt de vloer stabieler.

Een bijzondere klik-Vinyl is Vinylcomfort van de Portugese fabrikant Amorim. Twee dunne lage kurk zorgen voor extra geluiddemping en thermische isolatie. Vinylcomfort mag zich met recht de stilste klik-Vinyl vloer noemen. De klikverbinding garandeert een perfect naadloos resultaat.

Voor wie een nieuwe vloer overweegt: Denk eens aan klik-vinyl, want dat is het nieuwe laminaat. Laat u voorlichten door de specialist.