PVC Het nieuwe laminaat

PVC als klikverbinding

Eén van de laatste ontwikkelingen is het zogenaamde klik-PVC.  PVC wordt geperst op een HDF drager. Deze drager wordt, net als bij laminaat, voorzien van een klikverbinding. 

Deze verbinding zorgt er voor dat de vloer naadloos geplaatst kan worden door zowel de vakman als een handige “Doe-Het-Zelver”.

klick pvc

U heeft al een klik PVC vloer voor 62,95 Euro, inclusief ondervloer en legkosten.

Fusion Premium

Wij zijn verheugd u te kunnen informeren over de nieuwe collectie van Hoomline: Fusion Premium. 

De vloer is multi-laags, totaal 6,5mm dik. De toplaag is een 0,3mm dikke slijtlaag met Ceramic-Bead coating, met daaronder de hoge resolutie print film, die bepaald hoe de vloer eruit ziet. Deze is verbonden met een heterogene PVC-tussendrager zonder ftalaten. De totale dikte van deze LVT-laag is 1,5mm.

Daaronder zit de solide PVC-drager met Isocore-Technology, deze is 4mm dik. De onderste laag bestaat uit vaste PE-foam ondervloer met een hoge densiteit, deze is 1mm dik. De vloer is snel en makkelijk te instaleren door het Clic Locking systeem met Drop Lock 100 technologie.

tegel vloer
vloer geegaliseerd
pvc visgraat dryback

PVC vloeren zonder HDF drager kunnen alleen geplaatst worden op een geëgaliseerde ondervloer. 

Dit geldt ook voor de zogenaamde vol-PVC vloeren met klikverbinding. Hou hier rekening mee bij het vaststellen van het budget voor uw nieuwe vloer.

U heeft al een volverlijmde PVC vloer vanaf 74,95.

Hierin zitten de kosten van het egaliseren van uw vloer (max. 2 mm.) en de legkosten.

De kwaliteit van de Vinylvloer wordt volgens hetzelfde principe getest als die van laminaat. Aan de hand van deze test worden de vloeren in een gebruiksklasse ingedeeld. In het algemeen is te stellen dat Vinylvloeren en laminaatvloeren vergelijkbaar van kwaliteit zijn.

Naast de gelijkenissen zijn er ook belangrijke verschillen. Vinyl is veerkrachtiger dan het traditionele laminaat. Daardoor voelt het zachter en aangenamer aan. Bovendien produceren vinylvloeren minder geluid. Dat is een eigenschap die niet allen door de gebruiker maar ook door diens buren gewaardeerd wordt. Klik-Vinyl is zwaarder dan laminaat. Daardoor ligt de vloer stabieler.

Een bijzondere klik-Vinyl is Vinylcomfort van de Portugese fabrikant Amorim. Twee dunne lage kurk zorgen voor extra geluiddemping en thermische isolatie. Vinylcomfort mag zich met recht de stilste klik-Vinyl vloer noemen. De klikverbinding garandeert een perfect naadloos resultaat.

Voor wie een nieuwe vloer overweegt: Denk eens aan klik-vinyl, want dat is het nieuwe laminaat. Laat u voorlichten door de specialist.