PVC

PVC Het nieuwe laminaat

PVC als klikverbinding

Eén van de laatste ontwikkelingen is het zogenaamde klik-PVC.  PVC wordt geperst op een HDF drager. Deze drager wordt, net als bij laminaat, voorzien van een klikverbinding. 

Deze verbinding zorgt er voor dat de vloer naadloos geplaatst kan worden door zowel de vakman als een handige “Doe-Het-Zelver”.

klick pvc

U heeft al een klik PVC vloer voor € 59,95 , inclusief ondervloer en legkosten.

Fusion Premium

Wij zijn verheugd u te kunnen informeren over de nieuwe collectie van Hoomline: Fusion Premium. 

De vloer is multilaags, totaal 6,5 mm dik. De toplaag is een 0,3 mm dikke slijtlaag met Ceramic-Bead coating, met daaronder de hoge resolutie print film, die bepaald hoe de vloer eruit ziet. Deze is verbonden met een heterogene PVC-tussendrager zonder ftalaten. De totale dikte van deze LVT-laag is 1,5 mm.

Daaronder zit de solide PVC-drager met Isocore-Technology, deze is 4 mm dik. De onderste laag bestaat uit vaste PE-foam ondervloer met een hoge densiteit, deze is 1 mm dik. De vloer is snel en makkelijk te installeren door het Click Locking systeem met Drop Lock 100 technologie.

VINYL COMFORT

DE STILSTE VLOER VAN NEDERLAND

Het inrichten van een tijdloos of een modern interieur met stijl en persoonlijkheid begint met een mooie en expressieve vloer. Met designcomfort kiest u voor de meest stille, duurzame en stijlvolle Vinyl-Click vloer die op dit moment verkrijgbaar is. Met een designcomfort vloer kiest u bovendien voor een comfortabele en natuurlijke vloer in uw huis. Alle designcomfort vloeren worden standaar geleverd met een dubbele, natuurlijke, geluidsisolerende en comfort verhogende kurkonderlaag

Wicanders is een Portugees bedrijf dat naam en faam heeft vergaard bij de productie van PVC en kurk vloeren. Voor de productie van kurkvloeren is Wicanders zelfs de absolute wereldleider. Wicanders ontwikkelde Corktech, een exclusieve productietechniek voor de vervaardiging van kurkvloeren. Een kurkvloer van Wicanders streeft immers naar een perfecte balans tussen schoonheid, comfort en duurzaamheid.

 

Voordelen van een Wicanders kurkvloer met Corktech technologie:

  • Een Wicanders kurkvloer is gemakkelijk en snel te installeren (m.u.v. verlijmde systemen). 
  • Omgevingsvriendelijk – Een kurkvloer van Wicanders is vervaardigd uit natuurlijke producten, zij staan voor energie besparing (isolerende capaciteit en warmte retentie) 
  • Gezond – de afwerklagen van een Wicanders kurkvloer stoten vuil af, zodat zij bacteriën en schimmel tegengaan. 
  • Geluidsreductie – Een Wicanders kurkvloer beperkt het transmissie geluid tussen en binnen compartimenten (respectievelijk impact en stapgeluid) 
  • Wicanders biedt een natuurlijke thermische isolatie als ook het behouden van een hoge capaciteit thermische energie, dankzij het opnemen van kurk. 
  • Comfortabel – het opgenomen kurk dempt de impact en verlicht de spanning op uw benen.
Vinyl comfort pvc met 2 x kurklaag
tegel vloer
vloer geegaliseerd
pvc visgraat dryback

PVC vloeren zonder HDF drager kunnen alleen geplaatst worden op een geëgaliseerde ondervloer. 

Dit geldt ook voor de zogenaamde vol-PVC vloeren met klikverbinding. Hou hier rekening mee bij het vaststellen van het budget voor uw nieuwe vloer.

U heeft al een volverlijmde PVC vloer vanaf € 69,95.

Hierin zitten de kosten van het egaliseren van uw vloer (max. 2 mm.) en de legkosten.

De kwaliteit van de Vinylvloer wordt volgens hetzelfde principe getest als die van laminaat. Aan de hand van deze test worden de vloeren in een gebruiksklasse ingedeeld. In het algemeen is te stellen dat Vinylvloeren en laminaatvloeren vergelijkbaar van kwaliteit zijn.

Naast de gelijkenissen zijn er ook belangrijke verschillen. Vinyl is veerkrachtiger dan het traditionele laminaat. Daardoor voelt het zachter en aangenamer aan. Bovendien produceren vinylvloeren minder geluid. Dat is een eigenschap die niet allen door de gebruiker maar ook door diens buren gewaardeerd wordt. Klik-Vinyl is zwaarder dan laminaat. Daardoor ligt de vloer stabieler.

Een bijzondere klik-Vinyl is Vinylcomfort van de Portugese fabrikant Amorim. Twee dunne lage kurk zorgen voor extra geluiddemping en thermische isolatie. Vinylcomfort mag zich met recht de stilste klik-Vinyl vloer noemen. De klikverbinding garandeert een perfect naadloos resultaat.

Voor wie een nieuwe vloer overweegt: Denk eens aan klik-vinyl, want dat is het nieuwe laminaat. Laat u voorlichten door de specialist.