KURK vloeren

Portugal heeft kurk wereldwijd bekend gemaakt. Het maakte de verbazingwekkende kurkeik onmisbaar voor de wereld en gaf dit wonderbaarlijk materiaal zijn verdiende plaats.

KURK

DUURZAAMHEID IS DE BASIS, GEINSPREERD ZIJN DOOR DE NATUUR IS HET BEGIN!

Amorim, onze leverancier van de kurkvloeren, is wereldleider in producten met geïntegreerd kurk. Wij definiëren onze missie als de constante inspanning om duurzame meerwaarde aan kurk toe te voegen, met als resultaat het behoud van de kurkeikenbos als voor beeld van een groene economie. 

In lijn met deze waarden en geïnspireerd op de natuur produceert Amorim vloeren die een vewezelijking zijn van de belofte om hoogwaardige en duurzame vloerproducten te leveren. Op die manier zorgen we tegelijkertijd voor een betere levenskwaliteit, en beschermen en behouden we het milieu.

 

Kurk is een natuurlijk materiaal dat gewonnen wordt uit de bast van de kurkeik, met unieke en onvergelijkbare kwaliteiten die nooit zijn geëvenaard of verbeterd door de mens. De celstructuur lijkt op een honingraat en werkt als een natuurlijke isolator van warmte en geluid. Tevens heeft het schokabsorberende eigenschappen.

Deze exclusieve eigenschappen van kurk maken het materiaal ideaal voor vloeren, omdat het uitzonderlijk comfort biedt terwijl het een hernieuwbare en duurzame hulpbron is.

Onze fabrikant Wicanders heeft dankzij de innovatieve Corktech-technologie in de loop der jaren kurken wand- en vloerbedekking ontwikkeld met unieke eigenschappen.

Door gebruik te maken van een unieke meerlagenstructuur die de meest geavenceerde technieken met de unieke natuurlijke eigenschappen van kurk combineert, werd een hoogwaardige kwaliteitsvloer ontwikkeld. Zo heeft men de perfecte combinatie bereikt van schoonheid, comfort en duurzaamheid.

Wicanders comfortvloeren danken hun charmante stijl aan de echte kurk fineer met verschillende dessins van klassiek tot extravagant en verfraaien hiermee iedere ruimte.

Wicanders vloeren zijn uniek, omdat hierin een kernlaag van kwaliteitskurk is geintegreerd die uitmuntend comfort, geluidsreductie en warmte biedt. De geintegreerde onderlaag van kurk versterkt de thermische en akoestische eigenschappen. Dit leidt in zijn geheel niet alleen tot een stille woon- en werkomgeving, maar tevens tot belangrijke energie- en kostenbesparingen.

Amorim is klimaatpositief
Respect voor de natuur en welbevinden zijn kernwaarden van Amorim. Met onze opvallende negatieve CO2 voetafdruk dragen wij ons steentje bij aan vermindering van de opwarming van de aarde.

DUURZAAMHEID VANUIT HET HART

Amorim vloeren zijn de meest pure vertegenwoordiger van een circulaire economie, waarin afval en gebruikte flessenkurken omgevormd worden tot een waardevol en duurzaam product.

Milieu
Tijdens de oogst worden geen bomen gekapt of beschadigd. Het kurkeikenbos legt 5x meer CO2 vanuit de atmosfeer vast, waarmee het bijdraagt aan verkleining van het aardopwarmingspotentieel.

Economie
Het kurkeikenbos genereert banen in de kurksector en andere gerelateerde sectoren.

Sociale impact
De kurksector stimuleert de vestiging in met leegloop bedreigde gebieden, de kurkoogst is een activiteit die generaties overstijgt.

GROEN PRODUCTIEPROCES

Korte afstanden
De fabrieken liggen op slechts enkele kilometers van de bossen

Hergebruik van afval
Eventueel kurkafval en kurkrestanten worden verzameld, vermalen en hergebruikt in het proces, voor een lagere uitstoot van kooldioxide.

Biomassa
Het stof dat in de productielijnen vrijkomt wordt afgezogen en naar silo’s geleid, waarna het als biomassa wordt verbrand om energie op te wekken. 65% van onze energie is afkomstig uit kurkstof.

DUURZAME PRODUCTEN

Binnenluchtkwaliteit
Amorim beschikt over verschillende certificaten voor binnenluchtkwaliteit. Deze garanderen dat er in onze producten geen schadelijke grondstoffen gebruikt worden. Zo maken we de blofte van welzijn in elke ruimte volledig waar.

Milieuprestaties
Respect voor de natuur vomrt de kern van ons bestaan. Daarom zorgen we dat al onze processen en producten voldoen aan de strengste normen van betrekking tot milieubescherming, het vormt een onlosmakelijk onderdeel van onze bedrijfscultuur.

Duurzame gebouwen
Al onze producten dragen punten aan onze LEED en BREEAM- certificeringen, de Amerikaanse en Europese certificeringen voor duurzame bouw en projecten.

VAN DE NATUUR NAAR UW SPECIALE RUIMTE.

Door middel van een uniek ontwikkelde structuur met meerdere lagen, waarbij de allernieuwste technologie gecombineerd wordt met de exclusieve natuurlijke eigenschappen van kurk, is een nog hogere standaard in vloermateriaal verkregen. Deze biedt de perfecte combinatie van schoonheid, comfort en duurzaamheid.

Stilte,
demping van loopgeluid tot wel 53%

Schokbestendigheid,
de beste schokdempingsprestaties

Binnenluchtkwaliteit,
Voldoet aan de allerstrengste normen met betrekking tot binnenluchtkwaliteit, na tests met meer dan 2000 mogelijke chemische stoffen.

Natuurlijke thermische isolatie,
Het hele jaar door een optimale vloertemperatuur

Loopcomfort,
Superieur gevoel van comfort, zelfs bij blootvoets lopen. 

 

WISE by Amorim is een klimaat positief PVC vrij product. Met een negatieve carbon footprintis WISE gebaseerd op kurk een 100% sustainable materiaal. De perfecte match tussen jou well-being en het respect voor de natuur.

De slimste keuze, stevige kernlaag van kurk!

Versterkt dimensionele stabiliteit
Minimale voorbereiding van de ondervloer
Met onderlaag van kurk voor betere prestaties
Universeel installatie systeem
Superieure slijtvastheid (geschikt voor commerciële ruimtes)

De slimste keuze, naadloos dessin

Geschikt voor grote ruimtes zonder dilataties (tot 300m² zonder dilataties)
Geen expansievoegen tussen ruimtes

De slimste keuze, Watervast

Watervast
Eenvoudig te reinigen (dweilvriendelijk)

 

 

Voordelen van een kurkvloer met Corktech technologie:

  • Een kurkvloer is gemakkelijk en snel te installeren (m.u.v. verlijmde systemen). 
  • Omgevingsvriendelijk – Een kurkvloer is vervaardigd uit natuurlijke producten, zij staan voor energie besparing (isolerende capaciteit en warmte retentie) 
  • Gezond – de afwerklagen van een kurkvloer stoten vuil af, zodat zij bacteriën en schimmel tegengaan. 
  • Geluidsreductie – Een kurkvloer beperkt het transmissie geluid tussen en binnen compartimenten (respectievelijk impact en stapgeluid) 
  • Een kurkvloer biedt een natuurlijke thermische isolatie als ook het behouden van een hoge capaciteit thermische energie, dankzij het opnemen van kurk. 
  • Comfortabel – het opgenomen kurk dempt de impact en verlicht de spanning op uw benen.