MASSIEVE PLANKEN

Massieve planken kunnen op drie manieren worden bevestigd:
1.Vast op de balklaag
2.Vast gelegd 
3.Zwevend gelegd

Vast op de balklaag
Dit is een legwijze die tegenwoordig nog maar nauwelijks voorkomt. Bij oudere woningen waarbij er een houten ondervloer aanwezig is kan men kiezen voor deze legwijze, echter kleven hier wel de nodige nadelen aan. Meestal wordt er alsnog voor gekozen de delen op een hechtlaag te plaatsen.

Vast gelegd
Hierbij worden de planken volledig verlijmd geplaatst op een hechtlaag. Nadat er één rij gelegd is worden de delen verdekt genageld, dat wil zeggen schuin door het mes. Hierna wordt de volgende rij gelegd waardoor een stabiele vaste vloer ontstaat waarbij er geen spijkers te zien zijn.

Zwevend gelegd
De vloer wordt los op een egaliserende laag gelegd, dit wordt zwevend leggen genoemd. Hierbij worden de delen onderling verbonden door het mes en groef systeem. Wij raden u sterk af om voor deze legwijze te kiezen aangezien een massieve vloer na plaatsen aanzienlijk zal gaan uitzetten en krimpen, waardoor er een grote kans op naadvorming en/of “bolstaan” van de vloer bestaat.

Massieve planken zijn leverbaar in vele verschillende houtsoorten, breedtes en afwerkingen maar worden (bijna) altijd recht gelegd. De delen hebben een dikte van 20mm en kunnen worden geschuurd tot aan het mes en groef systeem, waardoor massieve planken een lange levensduur hebben.

Voordelen van massieve planken (bij vast gelegd):

  • afwerking naar keuze
  • minimaal loopgeluid, stille vloer
  • lange levensduur
  • minder werking door vast leggen

Nadelen van massieve planken (bij vast gelegd):

  • niet zelf te leggen
  • niet opneembaar
  • langere legtijd

Kom voor actuele prijzen en ons assortiment naar een van onze winkels, de koffie staat klaar !

“Zwevend gelegd” wordt vanwege de nadelen niet door Kroon Parket verkocht